Hozzávalók:
- 1 kisebb csirkemellfilé
- 1 csurgatás paradicsomlé
- 1 karalábé
- 1 pak choi
- 1 nagy fej hagyma
- bazsalikom
- borsikafű
- só
- bors
- olívaolaj
- egy bögre bulgur
Elkészítés:
- Főzzük meg a bulgurt bő vízben. Én kétszeres vagy háromszoros vízben szoktam megfőzni, a jázmin rizshez hasonlóan. Hagyom, hogy felforrjon, majd fedő alatt, alacsony lángon még főzöm kb. 5-10 percig. Majd jól bebugyolálom törlőkendővel, hogy minden hő bent maradjon, és állni hagyom egy negyed órát.
- A csirkemellet pici kockára vágom, és egy wokban jól átsütöm olívaolajon. Sütés közben sózom, borsozom, ízesítem a fűszerekkel.
- A karalábét, a pak choit és a hagymát közel egyforma darabokra vágom, és a húshoz adom, amikor az már szinte átsült.
- Összesütöm a zöldségeket és a húst, majd hozzáöntöm a főtt bulgurt.
- Addig sütöm, amíg az összes nedvesség elpárolog a bulgurról.
- Újra fűszerezem, és máris tálalom.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése