2013. június 28., péntek

Szombati reggeli édeskömény levélből készült pestóval

Hozzávalók: 



  • 8 szelet száraz kenyér (legjobb a barna- nekem fokhagymás albán kenyerem volt itthon)
  • 3-4 dl joghurt
  • 1 édeskömény levele és szára
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl napraforgó olaj- bio hidegen sajtolt
  • só, Wasabi, chili, bors, koriander, fokhagyma
  • sajt
  1. Száradt kenyereket beáztatok sózott joghurtba.
  2. Kivajazott tepsibe belerakom.
A tetejére:
  1. Késes aprítóba dobtam az édeskömény megmosott szárát és levelét.
  2. Rakok bele kb. 1 dl vizet, majd olajat,vajat és fűszereket.
  3. Addig turmixolom míg pesto állaga lesz.
  4. Ezt a pestót elterítem a tetején a kenyereknek.
  5. Sajttal megszórom.

Saláta mellé: tölgylevelű, retek , alma, paprika vegyesre tépkedve vágva.
Tea: Citromfű tea mézzel

Forrás: Harkai Erika

1 megjegyzés:

  1. Kivajazott tepsiben sajtot szorsz a tetejére. És azután mi legyen vele ? Sütőbe teszed? Hogyan tovább ?

    VálaszTörlés