Lilafüge lepénye édesköménnyel, spenóttal és kecskesajttal
Hozzávalók:
- 1 csomag levelestészta
- 2 édeskömény gumó
- 15 dkg spenót
- 1 csomag újhagyma
- 6-8 db koktélparadicsom
- 5-7 dkg lágy kecskesajt vagy egyéb natúr sajtkrém
- nagy szemű tengeri só
- frissen őrölt bors
- ánizskapor az édesköményről
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
- Egy serpenyőben üvegesre párolom a felkarikázott újhagymát és a felszeletelt édesköményt.
- Rádobom a spenótot és épp csak összeforgatom, el is zárom alatta a lángot. Sózom, borsozom, ha gyerek nem eszik belőle egy kis cayenne borsot is szórok rá.
- A levelestésztát sütőlapra teszem (olyat szoktam venni, ami eleve sütőpapírba hengergetve jön, így azzal sem kell bajlódni), egy kevés jó minőségű olívaolajat csepegtetek rá, ráhalmozom az édesköményes keveréket, a félbevágott koktélparadicsomokat és kanalanként adagolva a kecskesajtot.
- Philadelphia krémsajttal is készítettem már, azzal is nagyon jó, ha valaki nem szereti a kecskesajtot.
- 180 fokra előmelegített sütőbe teszem, 15 perc alatt készre sütöm. A sütőből kivéve megszórom az apróra vágott ánizskaporral, tekerek rá egy kis borsot és szórok rá még egy kevés sót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése