- 1 fej káposzta, vékonyra gyalulva
- 1,5 liter víz
- 1 púpos evőkanál só
- 4 ek ecet
- 3-4 ek cukor (ízlés szerint)
- 1 teáskanál koriander mag
- 2 babérlevél
- fél evőkanál szemes bors
- egy teáskanál mustármag
- 1 evőkanál egész kömény
- fél evőkanál morzsolt csombor (borsikafű)
- A fűszerekkel, másfél liter vízben forrázó levet főzök, ezt forrón ráöntöm a gyalult káposztára, hagyom kihűlni, majd jól elmosott befőttes (savanyúságos) üvegekbe szedem, alaposan lenyomkodom, felöntöm a fűszeres lével.
- Ha nem szeretném, hogy a koriander, mustármag, kömény meg borsszemek a káposzta között kallódjanak, a forrázó levet úgy főzöm, hogy a fűszereket egy méretes teatojásba teszem, majd egyszerűen eltávolítom őket.
Forrás:
http://www.gabojsza.hu/2012/07/kaposztasalata.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése