Hozzávalók:
- 1 cs zselatinpor (25 g)
- 2 dl tej
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 70 dkg eper
- 2 tojássárgája
- 30 db babapiskóta (magunk is készíthetjük!)
- 2 ek rum
Elkészítés:
- A zselatint beleszórjuk a tejbe, majd kevergetés mellett fölforraljuk. A zselatin elolvad közben.
- Várjuk meg, amíg langyosra hűl a tej.
- A túrót átnyomkodjuk, esetleg botmixerrel teljesen krémesre keverjük. Majd hozzáadjuk a zselatinos tejet, a margarint, a porcukrot és a tojássárgáját. Kikeverjük.
- Egy tortaformát kibélelünk folpackkal, és kirakjuk az alját a kicsumázott eperrel.
- Erre jön a túrókrém.
- A tetejét pedig kirakjuk babapiskótával úgy, hogy szépen kitöltse a forma tetejét. Ha szükséges, törjünk el néhányat.
- Meglocsolhatjuk még rummal, majd mehet a hűtőbe néhány órára dermedni.
- Tálaláskor óvatosan egy tálra borítjuk, és a folpackot leszedjük.
- Forró vízbe mártott késsel szépen felszeleteljük.
Forrás: Lengyel Lászlóné (Rama Receptnaptár: 2010)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése