2013. június 8., szombat

Pak choi szezám szósszal (stir-fry)

A strif-fry kínai konyhai technika a wokban sütéshez. Az étel viszonylag magas hőmérsékleten készül el úgy, hogy a szakács folyamatosan dobálja és kevergeti az alapanyagokat. A hozzávalók hirtelen sülnek meg csekély mennyiségű olajon. 

Hozzávalók:
  • olívaolaj
  • pak choi
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cm gyömbér (lereszelve)
  • 4 db pak choi (felezve/hosszában felvágva)
A szószhoz:
  • 50 g szezámmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek barna cukor
  • 3 tk szójaszósz
  • szezámolaj
  • chili
Elkészítés:
  1. A szószhoz pirítsuk meg a szezámmagot. A cukorral, a fokhagymával és az olajjal törjük krémesre mozsárban. Adjunk hozzá annyi szezámolajat, hogy folyós (szósz) állagú legyen.
  2. Egy pici olajat forrósítsunk fel a wokunkban, pirítsuk meg rajta a gyömbért és a felkarikázott fokhagymát. Adjuk hozzá a pak choi-t, és pár pillanat alatt süssük meg gyakran forgatva, kevergetve, amíg a zöldség éppen megpuhul.
  3. Tálaljuk a pak choi-t a szezámszósszal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése