Hozzávalók:
- olívaolaj
- pak choi
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cm gyömbér (lereszelve)
- 4 db pak choi (felezve/hosszában felvágva)
- 50 g szezámmag
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek barna cukor
- 3 tk szójaszósz
- szezámolaj
- chili
- A szószhoz pirítsuk meg a szezámmagot. A cukorral, a fokhagymával és az olajjal törjük krémesre mozsárban. Adjunk hozzá annyi szezámolajat, hogy folyós (szósz) állagú legyen.
- Egy pici olajat forrósítsunk fel a wokunkban, pirítsuk meg rajta a gyömbért és a felkarikázott fokhagymát. Adjuk hozzá a pak choi-t, és pár pillanat alatt süssük meg gyakran forgatva, kevergetve, amíg a zöldség éppen megpuhul.
- Tálaljuk a pak choi-t a szezámszósszal.
Forrás: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/8073/?beta=1&utm_expid=13353178-7&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.hu%2F (ford. Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése