Ez az eredeti recept:
Hozzávalók (4 személyre)
- 4 nagyobb salotta hagyma
- 1 babérlevél
- 1/4 tk őrölt gyömbér
- 1 púpos tk currypor
- 1 tk friss kakukkfű
- 3 ek vaj
- 1 db közepes krumpli
- 75 dkg sárgarépa
- 4, 5 dl csirke alaplé (vagy zöldség alaplé)
- 2,5 dl alma cider
- 2,5 dl víz
- 1 tk só
- őrölt bors
- 3 ek szeletelt mandula pörkölve
- Az apróra vágott hagymát a babérlevéllel, gyömbérrel, curryporral és kakukkfűvel a vajon puhára párolom.
- A répát és a krumplit megtisztítom, egyforma kockákra vágom és hozzáadom a hagymához. Felöntöm a folyadékokkal (alaplé, cider, víz), sózom, borsozom és a zöldségeket puhára főzöm, kb 30 perc.
- Ha kész, kiszedem a babérleveleket és turmixgépben krémesre turmixolom a levest.
- A mandulát száraz serpenyőben megpirítom (lehet sütőben is), a kész levesre szórom, tálalom.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése