- 8 db tojás
- 3-4 ek tejföl
- olívaolaj
- 4-5 marék cukorborsó
- só
- bors
- borsikafű
- bazsalikom
- parmezán
- sajt a tetejére (nálam vörös cheddar)
Elkészítés:
- A cukorborsót jól megmossuk, a végeket levágjuk, az erősebbek hüvelyeket "leszálazzuk".
- Száraz wokba dobjuk a frissen megmosott, nedves borsót, és sütni kezdjük. Majd jöhet egy kis olívaolaj. Forgatva, rázogatva sütjük egy pár pillanatot. Közben fűszerezzük.
- A tojást elkeverjük a tejföllel és a parmezánnal. Borsozzuk is.
- A sütőt előmelegítjük.
- Amikor jól átforrósodtak a borsók, félig megpárolódtak, hozzáadjuk őket a masszához.
- Egy piteformát vagy egy csatos tortaformát (ha jól zár) kivajazunk, és abba mehet a tojásos massza.
- Kb. 15-20 percig sütjük 150-200 fokon. Tálalás előtt picit hűlni hagyjuk, hogy a formát le tudjuk venni róla.
- Vinaigrette öntetes salátával tálaljuk: 3 rész olaj, 1 rész citromlé, só, bors.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
És ma készült egy zöldbabos-borsós változat is!
VálaszTörlés