2013. június 19., szerda

Cukorborsós frittata

Hozzávalók 2 személyre:

  • 8 db tojás
  • 3-4 ek tejföl
  • olívaolaj
  • 4-5 marék cukorborsó
  • bors 
  • borsikafű
  • bazsalikom
  • parmezán
  • sajt a tetejére (nálam vörös cheddar)
Elkészítés:
  1. A cukorborsót jól megmossuk, a végeket levágjuk, az erősebbek hüvelyeket "leszálazzuk".
  2. Száraz wokba dobjuk a frissen megmosott, nedves borsót, és sütni kezdjük. Majd jöhet egy kis olívaolaj. Forgatva, rázogatva sütjük egy pár pillanatot. Közben fűszerezzük.
  3. A tojást elkeverjük a tejföllel és a parmezánnal. Borsozzuk is.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Amikor jól átforrósodtak a borsók, félig megpárolódtak, hozzáadjuk őket a masszához.
  6. Egy piteformát vagy egy csatos tortaformát (ha jól zár) kivajazunk, és abba mehet a tojásos massza.
  7. Kb. 15-20 percig sütjük 150-200 fokon. Tálalás előtt picit hűlni hagyjuk, hogy a formát le tudjuk venni róla.
  8. Vinaigrette öntetes salátával tálaljuk: 3 rész olaj, 1 rész citromlé, só, bors.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

1 megjegyzés: