2013. június 10., hétfő

Pak choi és céklalevelek darált hússal és árpagyönggyel

A múltkor úgy készítettem el a pak choi-t, ahogy a rakott kelt szoktam (az ötlet a közösségből származik, csak már nem emlékszem, kitől), és mivel az nagyon ízlett, most egy hasonló ételt készítettem, csak serpenyős változatban. Íme a recept (ebből jó nagy adag lesz, mert több napra főztem):

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús (sertés)
  • 3/4 bögre hántolt árpa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 cékla levele és szára
  • 3 kisebb pak choi
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors
  • őrölt kömény
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

  1. Olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, és amikor már finoman illatozik, hozzáadjuk a húst. 
  2. Sót, borsot, őrölt köményt adunk hozzá. Zsírjára sütjük, közben bő sós vízben megfőzzük az árpagyöngyöt. 
  3. Majd a húshoz adjuk az apróra vágott céklaszárakat, valamint 1-2 ek vizet és lefedjük, hogy a céklaszár kicsit megpuhuljon, ehhez kb. 5 perc kell. 
  4. Ekkor dobjuk rá a laskára vágott pak choi és céklaleveleket, és miután a zöldek összeestek, néhány perc alatt átkeverjük az egészet, hozzáadjuk a főtt, leszűrt árpagyöngyöt, kicsit összemelegítjük, és máris elzárjuk. 
  5. Tálaláskor minden adag tetejére 1-1 evőkanál tejfölt teszünk.

Forrás: Dudik Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése