A múltkor úgy készítettem el a pak choi-t, ahogy a rakott kelt szoktam (az ötlet a közösségből származik, csak már nem emlékszem, kitől), és mivel az nagyon ízlett, most egy hasonló ételt készítettem, csak serpenyős változatban. Íme a recept (ebből jó nagy adag lesz, mert több napra főztem):
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús (sertés)
- 3/4 bögre hántolt árpa
- 2 fej vöröshagyma
- 3 cékla levele és szára
- 3 kisebb pak choi
- 4 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- őrölt kömény
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
- Olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, és amikor már finoman illatozik, hozzáadjuk a húst.
- Sót, borsot, őrölt köményt adunk hozzá. Zsírjára sütjük, közben bő sós vízben megfőzzük az árpagyöngyöt.
- Majd a húshoz adjuk az apróra vágott céklaszárakat, valamint 1-2 ek vizet és lefedjük, hogy a céklaszár kicsit megpuhuljon, ehhez kb. 5 perc kell.
- Ekkor dobjuk rá a laskára vágott pak choi és céklaleveleket, és miután a zöldek összeestek, néhány perc alatt átkeverjük az egészet, hozzáadjuk a főtt, leszűrt árpagyöngyöt, kicsit összemelegítjük, és máris elzárjuk.
- Tálaláskor minden adag tetejére 1-1 evőkanál tejfölt teszünk.
Forrás: Dudik Éva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése