- 40 dkg paszternák
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 4 dkg vaj
- só
- frissen reszelt szerecsendió
- 8 dl zöldség alaplé vagy 8 dl víz és 2 zöldségleveskocka
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 csapott mokkáskanál kristálycukor
- 1 dl tejszín
- 2 tojássárgája
- Az apróra kockázott vöröshagymát megdinszteljük kevés sóval a vajon, majd a vékony karikákra vágott pasztinákot is hozzáadjuk.
- Fedő alatt 10 percig kis lángon pároljuk, majd felöntjük a borral, zöldségalaplével vagy vízzel és adunk hozzá leveskockát.
- Ízesítjük sóval még ha szükséges, cukorral fokozzuk az ízét és szerecsendiót reszelünk még bele.
- Hagyjuk puhulásig főni, aztán botmixerrel pürésítjük. Kóstoljuk és ha valami még hiányzik, pótoljuk.
- A két tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel és a forró leveshez adjuk, alaposan elkeverjük. Figyelem! A tejszínes tojássárgáját már csak a láng lekapcsolása után keverjük a leveshez, ekkor már nem főzzük, mert a tojás kicsapódna. Így viszont selymesen krémessé teszi a levest. Azonnal, forrón tálaljuk.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése