- 2 kg paradicsom
- 1 db pritaminpaprika (vagy kápia)
- 2 db vöröshagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 dl ecet (vörösborecet)
- 0,5 dl almaecet
- 200-220 g barnacukor
- 2 ek. mustár
- 1 tk. őrölt szegfűbors
- 1/2 tk. őrölt szegfűszeg
- 1/2 tk. fahéj
- 1 tk. só
- 1 tk. őrölt bors
- A hagymát finomra vágtam és kevés olajon megpároltam.
- Hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, átkevertem, majd ment az edénybe a darabokra vágott paradicsom, paprika, cukor, ecet, só, mustár és a fűszerek. Kb. egy órán át főztem lassú tűzön.
- Ezután botmixerrel pürésítettem, majd sűrű szövésű szűrőn átpasszíroztam.
- Visszatettem a tűzre és megint csak lassú tűzön, gyakran kevergetve sűrűre főztem. Közben kóstolgattam, előbb egy kevés ecet, később egy kevés cukor kellett még bele. A főzési idő eléggé függ a paradicsom levesességétől, én jó sokáig hagytam (2-3 óra).
- Kimosott üvegekbe töltöttem, lekötöttem, majd pár percre fejre állítottam őket. Addig megágyaztam nekik a hűtőtáskába, majd gondosan betakargatva hagytam a száraz dunsztban kihűlni.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése