Hozzávalók:
- 1 csésze (20 dkg) bulgur
- 2 ek durvára aprított dió
- 6 ek olívaolaj
- 2 vöröshagyma
- 1 ek finomra aprított fokhagyma
- 1 nagy adag (12 csésze) felaprított red giant
- 5-5 szem datolya (mag nélkül, aprítva)
- 2-3 ek víz
- 4 ek fehérborecet
- 1/2 tk só
Elkészítés:
- Főzzük meg a bulgurt bő vízben. Én kétszeres vagy háromszoros vízben szoktam megfőzni, a jázmin rizshez hasonlóan. Hagyom, hogy felforrjon, majd fedő alatt, alacsony lángon még főzöm kb. 5-10 percig. Majd jól bebugyolálom törlőkendővel, hogy minden hő bent maradjon, és állni hagyom egy negyed órát.
- A diót megpirítom egy száraz serpenyőben kb. 2-3 perc alatt.
- 5 tk olívaolajon megpárolom a felaprított hagymákat, majd hozzáadom a fokhagymát. Ezt követi az aprított red giant, a datolya és 2 ek víz.
- Gyakori kevergetés mellett hagyom, hogy egy picit összeessenek a zöld levelek. Kb. 4 percig párolom így. Hagyom, hogy a víz elpárologjon.
- Ezután hozzáadom az ecetet, a sót és a főtt bulgurt. Összesütöm 1 perc alatt a hozzávalójat, majd olívaolajjal meglocsolom az ételt.
- Végül megszórom a dióval.
Forrás: http://www.eatingwell.com/recipes/mustard_greens_bulgur.html (ford. Lengyel Zsuzsa)
Ez vicces, majdnem pont ilyet főztem az imént, csak szójaszósszal és szezámmaggal! És datolyát nem tettem bele, viszont chilit igen! Nagyon ázsiai íze lett! ;)
VálaszTörlés:))) Úgy látom elkapott minket az "Ázsia láz" :))) Tök jó! Holnap én is kipróbálom úgy, ahogy írtad!
VálaszTörlésszerintem még pirított földimogyoróval is nagyon jó lehet!! :)
VálaszTörlésNagyon jó ötlet!
VálaszTörlés