- 1800 gr-os pecsenyekacsa
- friss zsálya
- friss gyömbér
- 1 db alma
- 1 hagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- méz
- só, bors
- 400 gr. lilakáposzta
- 400 gr. fejeskáposzta
- 200 gr. sárgarépa
- 1 fej édeshagyma
- 0,5 dl bodzaszirup
- 100 gr. kesudió
- 800 gr. újburgonya
- 1 ek liszt
- 2 dl fehérbor
- metélőhagyma
Elkészítés:
- Az előkészített konyhakész kacsát kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
- Tölteléket készítünk: almát, vöröshagymát, fokhagyma gerezdeket felaprítunk, és egy keverőtálba tesszük.
- Sózzuk, borsozzuk. Adunk hozzá mézet, friss aprított zsályát és gyömbért.
- A kacsa belsejébe töltjük, és római tálba tesszük.
- Öntünk alá 1 dl fehérbort, és 180 fokon 60 percig sütjük.
- Ezután levesszük a római tál tetejét, és mellé dobáljuk a darabolt újburgonyát. Addig folytatjuk a sütést, amíg a kacsa bőre ropogós lesz.
- Miután kihűlt, kivágjuk a gerincét és kettévágjuk a kacsát.
- A fejes és lilakáposztát, sárgarépát és fehérhagymát felhevített olívaolajon megpirítjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá pirított kesudiót és bodzaszirupot.
- A sült kacsa hasüregéből kivett ízesítőkből pecsenyelevet készítünk.
- Lábasban addig főzzük, amíg zsírjára pirul, meghintjük liszttel, felöntjük fehérborral és vízzel.
- A felesleges zsírt leszedjük, alaposan kiforraljuk. Ha szükséges ízesítjük. Darabolt metélőhagymával tálaljuk.
Forrás:
TV Paprika, további érdekes recepteket és a főzést segítő videókat a www.tvpaprika.hu oldalon találhat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése