Hozzávalók:
- só
- bors
- kakukkfű
- borsikafű
- újburgonya
- bébicékla (szárával együtt)
- olívaolaj
- újhagyma
- pak choi
- mángold
- 1 paradicsom/paradicsomlé
- szezámmag
- néhány ek. szójaszósz
Elkészítés:
- A tofukat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és olívaolajban megsütjük. 2-2 percig oldalanként.
- Egy tálra félretesszük a tofut. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral és mézzel.
- Egy lábas sós vizet felforralunk. A red giant és mángold leveleket egyesével 1-1 percre (vagy még annál is rövidebb időre) a forrásban lévő vízbe mártjuk, majd tálcára tesszük őket. Én a szárakat is rajtuk hagytam.
- A tofukat szépen elhelyezzük egyesével a levelek közepében, majd szépen feltekerjük őket.
- Egy tűzálló tálba olívaolajat löttyintünk, és szépen felsorakoztatjuk a tekercseket.
- Közben megmossuk az újhagymát, a maradék mángoldot, pak choi-t és red giant leveleket. Felaprítjuk őket, és egy pici olívaolajon megfonnyasztjuk a színes egyveleget. Egy paradicsomot vagy egy dl paradicsomlevet adunk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, majd jöhet egy marék szezámmag és egy kis szójaszósz. Összesütjük, és már kanalazhatjuk is a tekercsek tetejére.
- A sütőt előmelegítjük, és kb. 10 perc alatt készre sütjük az ételt.
- A burgonyát és a céklát közel egyforma méretűre vágjuk, és forró olajban kisütjük. Kiszedjük egy szalvétára/papírtörlőre, és zöldfűszerekkel (kakukkfű, borsikafű) bőven megszórjuk.
Hát ez egy költemény!!! :) Köszönjük Zsuzsa hogy megosztottad a dobozból születő receptkölteményeidet velünk, reméljük inspirálóan hat a zöldség közösségre is a kreatív szezonális konyhád ...a kertészetekre már biztosan jó hatással volt :D
VálaszTörlésNagyon köszönöm :))) Szeretek komponálgatni ilyen remek alapanyagból. Olyan nagy öröm!
VálaszTörlés