Kókuszos-diós-almás süti
Hozzávalók:
- 25 dkg zsiradék (én kókuszolajat használok, és csak úgy löttyintem, soha sem mérem)
- 2,5-3 dl nádcukor
- 4 db tojás
- 3 dl kókuszreszelék
- 4 dl teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- késhegynyi szódabikarbóna (egy picit púposabban, kb. 1/2 mokkáskanálnyi)
- 1,5 dl tej (de akár víz is lehet)
- 3 nagy alma reszelve (fahéjjal, pici citromlével ízesítve)
- fél marék dió
Elkészítés:
- A kókuszolajat a cukorral és a tojássárgákkal összemixelem.
- Külön edényben összekeverem a száraz hozzávalókat: kókuszreszelék, liszt, szódabikarbóna.
- A tojássárgás mixhez hozzáadagolom úgy, hogy egy adag a lisztkeverékből, aztán egy kis tej, megint lisztes keverék, megint tej.
- A reszelt almát is belekeverem, majd a külön felvert tojásfehérjét is hozzáadom óvatosan.
- Durvára örölt diót keverhetünk a tésztájába, de ha nincs túl sok, a tetejére is szórhatjuk.
- Közepes méretű tepsibe öntjük a masszát (én sütőpapírral mindig kibélelem). Be a sütőbe (180 fok, légkeverés), és addig sütöm, amíg szép pirosas színű lesz a teteje.
Forrás: Kocsis Évi
Tetszik ez a süti! Megy majd próbára!
VálaszTörlés