2013. június 3., hétfő

Kókuszos-diós-almás süti

Hozzávalók:
  • 25 dkg zsiradék (én kókuszolajat használok, és csak úgy löttyintem, soha sem mérem)
  • 2,5-3 dl nádcukor
  • 4 db tojás
  • 3 dl kókuszreszelék
  • 4 dl teljeskiőrlésű tönkölyliszt
  • késhegynyi szódabikarbóna (egy picit púposabban, kb. 1/2 mokkáskanálnyi)
  • 1,5 dl tej (de akár víz is lehet)
  • 3 nagy alma reszelve (fahéjjal, pici citromlével ízesítve)
  • fél marék dió
Elkészítés:
  1. A kókuszolajat a cukorral és a tojássárgákkal összemixelem. 
  2. Külön edényben összekeverem a száraz hozzávalókat: kókuszreszelék, liszt, szódabikarbóna.
  3. A tojássárgás mixhez hozzáadagolom úgy, hogy egy adag a lisztkeverékből, aztán egy kis tej, megint lisztes keverék, megint tej. 
  4. A reszelt almát is belekeverem, majd a külön felvert tojásfehérjét is hozzáadom óvatosan. 
  5. Durvára örölt diót keverhetünk a tésztájába, de ha nincs túl sok, a tetejére is szórhatjuk. 
  6. Közepes méretű tepsibe öntjük a masszát (én sütőpapírral mindig kibélelem). Be a sütőbe (180 fok, légkeverés), és addig sütöm, amíg szép pirosas színű lesz a teteje.
Forrás: Kocsis Évi

1 megjegyzés: