- 3 zsenge cukkini
- olívaolaj
- 4 tojás
- feketeerdei sonka
- parmenzán forgács
- só
- bors
- oregánó
Elkészítés:
- A cukkiniket megmossuk, majd hámozás nélkül félbevágjuk őket.
- Kiskanállal kikaparjuk a cukkinik belét.
- A felezett cukkiniket egy tepsibe helyezzük, és bekenjük őket olívaolajjal.
- A cukkiniket sózzuk-borsozzuk és bőven megszórjuk őket oregánóval.
- Kb. 20 percig csak így sütjük őket. (Néhány champignon gombát is dobhatunk még melléjük.)
- Közben feltesszük a tojásokat főni. Keményre főzzük őket.
- Ha a cukkini már megpuhult, és az alja megsült mindegyiknek, karikára vágott tojást halmozunk a kivájt részekbe, és sonkával tekerjük be a kis csónakokat.
- Így még tovább sütjük a sütőben őket 10-15 percig. Ha sültebben szeretjük, akár még tovább.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése