2013. június 29., szombat

Sonkába göngyölt cukkini

Hozzávalók:


  • 3 zsenge cukkini
  • olívaolaj
  • 4 tojás
  • feketeerdei sonka
  • parmenzán forgács
  • bors
  • oregánó


Elkészítés:

  1. A cukkiniket megmossuk, majd hámozás nélkül félbevágjuk őket.
  2. Kiskanállal kikaparjuk a cukkinik belét.
  3. A felezett cukkiniket egy tepsibe helyezzük, és bekenjük őket olívaolajjal. 
  4. A cukkiniket sózzuk-borsozzuk és  bőven megszórjuk őket oregánóval.
  5. Kb. 20 percig csak így sütjük őket. (Néhány champignon gombát is dobhatunk még melléjük.)
  6. Közben feltesszük a tojásokat főni. Keményre főzzük őket.
  7. Ha a cukkini már megpuhult, és az alja megsült mindegyiknek, karikára vágott tojást halmozunk a kivájt részekbe, és sonkával tekerjük be a kis csónakokat.
  8. Így még tovább sütjük a sütőben őket 10-15 percig. Ha sültebben szeretjük, akár még tovább.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése