Egy ígéretes recept egy futkosós hétvégére:
Hozzávalók:
- 1 édeskömény a levelével együtt
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (vékonyra reszelve)
- 300 g mángold (felaprítva)
- 75 g aszalt paradicsom
- 4 ek balzsamecet
- 1 dl zöldségleves
- spagetti
- 10 dkg parmezán (reszelve)
- só
- bors
- pici szerecsendió
Elkészítés:
- Az édeskömény vágjuk szeletekre.
- Melegítsük fel az olaj felét egy serpenyőben, majd dobjuk rá a vöröshagymát és az édesköményt. Kb. 10 perc alatt pároljuk meg.
- Adjuk hozzá a mángoldot, és 2-3 perc alatt fonnyasszuk meg a leveleket.
- Jöhet a leves. Lassú tűzön teljesen pároljuk el.
- A mángoldnak puhának kell lennie.
- A spagettit főzzük meg közben, és ha kész, igyekezzünk melegen tartani.
- Amikor a mángolt megpuhult, keverjük hozzá a spagetti felét a fele sajttal.
- Ízesítsük sóval, borssal, szercsendióval.
- Szedjük egy szép tálba, majd adjuk hozzá a maradék spagettit és parmezánt.
- Azonnal tálalható!
Forrás: Vegetariánus ételek - Paul Gayler (Mérték Kiadó)
Jövő héten úgy tűnik hogy lesz mángold és édeskömény is egyszerre a dobozban;) Igyekszünk...illetve szólunk a katicabogár lárváknak, hogy igyekezzenek legyőzni a levéltetveket amik invázió szerűen megtámadták a mángold növényeinket a párás idő miatt! (De a lényeg hogy végül is rekord mennyiségű katicalárvánk van az idén akik jól végzik a dolgukat!!!! 50 db / növény kb:)
VálaszTörlésHúúú, csak fél füllel hallottam a múltkor, hogy Laci mesélt valakinek az invázióról. Én szurkolok a katicáknak. Eddig olyan hibátlan volt a mángold, remélem, győznek a kis pöttyösök! Ez a recept nekünk lett kitalálva.
VálaszTörlés