- 25 dkg vaj
- 15 dkg apró csiperke
- 10 gr szárított trombitagomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- só, frissen őrölt bors
- 15 levél zsálya/1 ek. szárított zsálya
- A szárított gombát áztassuk 30 percre langyos vízbe, majd csepegtessük le.
- Az apóra kockázott hagymát dinszteljük puhára 5 dkg vajon. Adjuk hozzá a negyedelt csiperkét, a trombitagombát, az összevágott zsályát, az aprított fokhagymát.
- Pároljuk 3-4 percet, majd öntsük fel a borral. Pároljuk míg a bor elpárolog. Ekkor keverjük hozzá a többi vajat, melegítsük, míg az összes vaj elolvad.
- Öntsük a krémet tálkákba, tegyük a hűtőszekrénybe. Pirítóssal kínáljuk.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése