2013. június 9., vasárnap

Zsályás-gombás vajpástétom

Hozzávalók:
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg apró csiperke
  • 10 gr szárított trombitagomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, frissen őrölt bors
  • 15 levél zsálya/1 ek. szárított zsálya
Elkészítés:
  1. A szárított gombát áztassuk 30 percre langyos vízbe, majd csepegtessük le.
  2. Az apóra kockázott hagymát dinszteljük puhára 5 dkg vajon. Adjuk hozzá a negyedelt csiperkét, a trombitagombát, az összevágott zsályát, az aprított fokhagymát.
  3. Pároljuk 3-4 percet, majd öntsük fel a borral. Pároljuk míg a bor elpárolog. Ekkor keverjük hozzá a többi vajat, melegítsük, míg az összes vaj elolvad.
  4. Öntsük a krémet tálkákba, tegyük a hűtőszekrénybe. Pirítóssal kínáljuk.
Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése