Hozzávalók:
- 2-3 marék cukorborsó
- 1 fél csomag jó minőségű fetasajt
- olívaolaj
- tárkonylevelek
- borsikafű
- Himalája só
- bazsalikom
- finom tészta (nálam Linguine)
- bors
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
- Tegyük fel a tésztát főni forrásban lévő, sós vízben. Többször hallottam már főzőműsorokban, hogy a tésztát ne öblítsük le, így én sem szoktam. Az ember szinte mindig úgyis azon melegében felhasználja a tésztát.
- Elő a wokkal: mehet bele egy kis olívaolaj, és az alaposan megmosott cukorborsókat hirtelen átsütöm pár perc alatt, majd a tészta főzőlevéből merek rájuk egy kanál vizet. Ebben hagyom egy kicsit párolódni. A wokból szerencsére gyorsan elpárolog ez a mennyiségű víz.
- Közben fűszerezzük a borsót. Gyakran forgassuk, dobáljuk (emlékszünk a jelszóra: stir-fry).
- A tésztát leszűrjük, egy szép tálba rakjuk. Rászedjük a borsót, rádobáljuk a feta darabkákat, és máris tálaljuk.
- Én megengedtem magunknak egy kis tejfölt is. Nyamm.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése