2013. június 29., szombat

Egres mascarpone krémmel

Tudom, hogy sokan ódzkodnak a tejtermékek és a gyümölcsök keverésétől. Én sem készítek édességeket ebben a párosításban túl gyakran, de azért néha elcsábulok.

Hozzávalók:

  • 500 g egres
  • 250 g mascarpone
  • 2 nagy tojás
  • 2 ek porcukor
  • vanília kivonat vagy vaníliapor
Elkészítés:
  1. Csipkedjük le az egres végeit, mossuk meg őket, majd tegyük őket egy rozsdamentes edénybe.
  2. Szórjunk egy evőkanál cukrot (akár barnát) a gyümölcsre.
  3. Jöhet egy kis víz, és 10 percig főzzük.
  4. A tojássárgákat válasszuk el a fehérjétől. Verjük fel a sárgáját a cukorral, majd adjuk a mascarponéhoz. Adjuk hozzá a vaníliát.
  5. Verjük keményre a fehérjét, majd keverjük bele a krémbe. 
  6. Fedjük le, és 30 percre tegyük a hűtőbe.
  7. Szépen rétegezzük az egres szószt és a krémet a kedvenc poharunkban.
  8. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése