Hozzávalók:
Elkészítés:
- Csipkedjük le az egres végeit, mossuk meg őket, majd tegyük őket egy rozsdamentes edénybe.
- Szórjunk egy evőkanál cukrot (akár barnát) a gyümölcsre.
- Jöhet egy kis víz, és 10 percig főzzük.
- A tojássárgákat válasszuk el a fehérjétől. Verjük fel a sárgáját a cukorral, majd adjuk a mascarponéhoz. Adjuk hozzá a vaníliát.
- Verjük keményre a fehérjét, majd keverjük bele a krémbe.
- Fedjük le, és 30 percre tegyük a hűtőbe.
- Szépen rétegezzük az egres szószt és a krémet a kedvenc poharunkban.
- Jó étvágyat!
Forrás: http://www.bbc.co.uk/berkshire/features/190609_gooseberries.pdf (ford. Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése