2013. június 15., szombat

Krumplisaláta zöldfűszerrel, répalevéllel


Egy kicsit rendhagyó ez a saláta, mert nem citromlével vagy ecettel ízesítjük, hanem az eltett savanyú uborka levével. Nagyon pikáns, nagyon egyszerű.
Adhatunk mellé grillezett sajtot (pl. camembert), amit megtűzdelünk dióval vagy gyümölcsökkel.

Hozzávalók:
  • 5-6 db burgonya/ újburgonyából legalább duplája
  • 1-2 fej lilahagyma
  • 250 ml zsírszegény joghurt
  • 3 db ecetes uborka
  • 5 ek ecetes uborka leve
  • 1 retek (fekete/rózsa stb. évszaktól függően)
  • 1 csipet só és bors
  • 1 csurgatás méz
  • 1 csurgatás lenolaj/olívaolaj
  • 1 marék répalevél apróra vágva
  • snidling
  • petrezselyem
  • borsikafű
Elkészítés:


  1. A burgonyát héjában megfőzzük sós vízben, majd meghámozzuk, felkarikázzuk.
  2. Elkészítjük az öntetet a maradék hozzávalóból.
  3. Hozzáadjuk az apró kockára felvágott retket, hagymát és ecetes uborkát.
  4. Végül tetszés szerint zöldfűszerekkel ízesítjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése