Egy kicsit rendhagyó ez a saláta, mert nem citromlével vagy ecettel ízesítjük, hanem az eltett savanyú uborka levével. Nagyon pikáns, nagyon egyszerű.
Adhatunk mellé grillezett sajtot (pl. camembert), amit megtűzdelünk dióval vagy gyümölcsökkel.
Hozzávalók:
- 5-6 db burgonya/ újburgonyából legalább duplája
- 1-2 fej lilahagyma
- 250 ml zsírszegény joghurt
- 3 db ecetes uborka
- 5 ek ecetes uborka leve
- 1 retek (fekete/rózsa stb. évszaktól függően)
- 1 csipet só és bors
- 1 csurgatás méz
- 1 csurgatás lenolaj/olívaolaj
- 1 marék répalevél apróra vágva
- snidling
- petrezselyem
- borsikafű
Elkészítés:
- A burgonyát héjában megfőzzük sós vízben, majd meghámozzuk, felkarikázzuk.
- Elkészítjük az öntetet a maradék hozzávalóból.
- Hozzáadjuk az apró kockára felvágott retket, hagymát és ecetes uborkát.
- Végül tetszés szerint zöldfűszerekkel ízesítjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése