- kelkáposzta vagy mángold vagy bordáskel levelek
- tölteléknek: sajt, főtt rizs, sonka, bacon, párolt darált hús, fűszerezve ...nem mind!! hanem ízlés szerint és különböző kombinációkban. Fantázia és kreativitás szerint. :)
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- zsiradék a sütéshez
Elkészítés:
- A leveleket forró vízbe mártjuk. Ez azért szükséges, hogy könnyen tudjuk majd hajtogatni, ne törjenek.
- Töltelék: sajt darabok, főtt rizs, juhtúró, vagy ízlés szerint előkészített húsos töltelék (bacon, sonka stb.) illetve a sajt-rizs-hús kombinációk. Kinek-kinek ízlése szerint.
- A levelekbe beletesszük a tölteléket és mint a töltött káposztát feltekerjük. Aztán jön a liszt, tojás, morzsa bunda. Sütés után ízlés szerint körettel és/vagy salátával tálaljuk.
Forrás: Terhes Erika
Köszi a receptet, nagyon jó lett! :) Sima tejfölt tettem mellé a tányérra mártás gyanánt.
VálaszTörlésZöldségevéshez szoktatandó pasival/vőlegénnyel/férjjel rendelkezőknek javaslom a batyuk felét duplán panírozni, nekik azokat adni, így kevésbé idegenkednek a zöld levél ízétől! ;D Nekem bevált, finomnak találta, legközelebb már elég lesz a szimpla! ;P
Na ezt mi is kipróbáljuk! Bár mi már túl vagyunk a "beetetésen" :)) Az én férjem bírja a hardcore vega kajákat :D nagy szerencsémre. Köszi az ötleteket!
VálaszTörlés