- tetszőleges mennyiségű mángold (szárral együtt)
- 2-3 újhagyma (v. vöröshagyma)
- 1 nagy sárgarépa
- fél kg zöld spárga
- 1 dl paradicsomlé
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- majoranna
- fél kg darált hús/ füstölt tofu
- 1 nagy bögre basmati rizs
- kókuszzsír
- tejföl
- sajt (tetszőleges)
Elkészítés:
- A rizst megfőzzük az itt leírtak szerint.
- A hagymát felaprítjuk, a répát felkarikázzuk, majd olajon megpirítjuk 1 perc alatt. Erre jön a darált hús vagy a füstölt tofu. Egy kis vízzel és 1 dl paradicsomlével puhára főzzük. Majd majorannával, sóval és borssal fűszerezzük. Legvégül hozzáadjuk az apróra vágott mángoldot és a fokhagymát.
- A spárgasípokat megszabadítjuk egy-egy pattintással a fás végektől, majd sós, lobogó vízbe dobjuk őket és egy pár perc alatt roppanósra főzzük.
- Egy tűzálló tálat kikenünk valamilyen zsiradékkal, majd jöhet egy réteg rizs. Aztán a darált húsos réteg következik, majd a spárgát terítjük szét egy rétegben, és végül rizzsel fedjük be a spárgát.
- Tejföllel és sajttal fölturbózhatjuk még, ha szeretnénk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése