2013. június 4., kedd

Mángoldos rakott spárga

Hozzávalók:

  • tetszőleges mennyiségű mángold (szárral együtt) 
  • 2-3 újhagyma (v. vöröshagyma)
  • 1 nagy sárgarépa
  • fél kg zöld spárga
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoranna
  • fél kg darált hús/ füstölt tofu
  • 1 nagy bögre basmati rizs
  • kókuszzsír
  • tejföl
  • sajt (tetszőleges)
Elkészítés:
  1. A rizst megfőzzük az itt leírtak szerint.
  2. A hagymát felaprítjuk, a répát felkarikázzuk, majd olajon megpirítjuk 1 perc alatt. Erre jön a darált hús vagy a füstölt tofu. Egy kis vízzel és 1 dl paradicsomlével puhára főzzük. Majd majorannával, sóval és borssal fűszerezzük. Legvégül hozzáadjuk az apróra vágott mángoldot és a fokhagymát.
  3. A spárgasípokat megszabadítjuk egy-egy pattintással a fás végektől, majd sós, lobogó vízbe dobjuk őket és egy pár perc alatt roppanósra főzzük.
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk valamilyen zsiradékkal, majd jöhet egy réteg rizs. Aztán a darált húsos réteg következik, majd a spárgát terítjük szét egy rétegben, és végül rizzsel fedjük be a spárgát.
  5. Tejföllel és sajttal fölturbózhatjuk még, ha szeretnénk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése