- 50 dkg csirkehús (comb- vagy mellfilé) nagyobb darabokra vágva
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk szárított kakukkfű
- 3 tk olívaolaj
- só, bors
- 1 nagy fej hagyma
- 30 dkb cukorborsó kb. 2 centis darabokra vágva
- kevés olaj
- só, bors
Elkészítés:
- A húshoz pácot készítünk a citromhéjból, citromléből, fokhagymából és olajból, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük. A pácba beleforgatjuk a húst, és éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap a felszeletelt hagymát olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a cukorborsót, sózzuk, borsozzuk, és kb. 5-7 percig kevergetjük, pirítjuk.
- Közben egy másik serpenyőben minimális olajon elkezdjük sütni a hűtőből kivett bepácolt húsdarabokat: először az egyik, majd a másik oldalukon, amíg meg nem barnulnak.
- Amikor a hús minden oldalán barna, aláöntjük a megmaradt páclevet, 1-2 evőkanálnyi vizet, fedőt teszünk rá, és lassú tűzön párolni kezdjük.
- Amikor már majdnem kész, hozzáöntjük a hagymás cukorborsót, és még kb 10 percig együtt pároljuk őket.
- A végén a fedőt levéve elfőzzük a felesleges folyadékot (vagy éppen hozzáöntünk egy kis tejszínt, és étkezési keményítővel szósz állagúra sűrítjük...).
- Rizzsel tálalva illatos, könnyű nyári fogás.
Forrás: Dudik Éva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése