2013. június 21., péntek

Cukorborsós ragu Éva konyhájából

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkehús (comb- vagy mellfilé) nagyobb darabokra vágva
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 3 tk olívaolaj
  • só, bors
  • 1 nagy fej hagyma
  • 30 dkb cukorborsó kb. 2 centis darabokra vágva
  • kevés olaj
  • só, bors

Elkészítés:
  1. A húshoz pácot készítünk a citromhéjból, citromléből, fokhagymából és olajból, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük. A pácba beleforgatjuk a húst, és éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a felszeletelt hagymát olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a cukorborsót, sózzuk, borsozzuk, és kb. 5-7 percig kevergetjük, pirítjuk. 
  3. Közben egy másik serpenyőben minimális olajon elkezdjük sütni a hűtőből kivett bepácolt húsdarabokat: először az egyik, majd a másik oldalukon, amíg meg nem barnulnak. 
  4. Amikor a hús minden oldalán barna, aláöntjük a megmaradt páclevet, 1-2 evőkanálnyi vizet, fedőt teszünk rá, és lassú tűzön párolni kezdjük. 
  5. Amikor már majdnem kész, hozzáöntjük a hagymás cukorborsót, és még kb 10 percig együtt pároljuk őket. 
  6. A végén a fedőt levéve elfőzzük a felesleges folyadékot (vagy éppen hozzáöntünk egy kis tejszínt, és étkezési keményítővel szósz állagúra sűrítjük...). 
  7. Rizzsel tálalva illatos, könnyű nyári fogás.

Forrás: Dudik Éva




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése