2013. június 23., vasárnap

Zöldborsó pástétom crostinivel

Hozzávalók:
  • 1 bagett vékony szeletekre vágva (crostini)
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk friss kapor (felaprítva)
  • 1-2 tk olívaolaj
  • 15 dkg fetasajt
  • 1 tk citromlé
  • bors
Elkészítés:
  1. A sütőben süssük meg az olívaolajjal vékonyan megkent bagett szeleteket.
  2. Blansírozzuk a borsót 2-3 perc alatt.
  3. Mozsárban törjük össze a fokhagymát, a kaprot és a sót.
  4. Apránként adjuk hozzá a zöldborsót is, és törjük össze a mozsárban a többi hozzávalóval együtt.
  5. Minden adag után egy kis olívaolajat is adjunk a pástétomhoz.
  6. Keverjük mindezt össze a fetával és a citromlével, fűszerezzük még ízlés szerint.
  7. A pástétomot halmozzuk a kenyérszeletekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése