- 1 bagett vékony szeletekre vágva (crostini)
- 15 dkg zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk friss kapor (felaprítva)
- só
- 1-2 tk olívaolaj
- 15 dkg fetasajt
- 1 tk citromlé
- bors
Elkészítés:
- A sütőben süssük meg az olívaolajjal vékonyan megkent bagett szeleteket.
- Blansírozzuk a borsót 2-3 perc alatt.
- Mozsárban törjük össze a fokhagymát, a kaprot és a sót.
- Apránként adjuk hozzá a zöldborsót is, és törjük össze a mozsárban a többi hozzávalóval együtt.
- Minden adag után egy kis olívaolajat is adjunk a pástétomhoz.
- Keverjük mindezt össze a fetával és a citromlével, fűszerezzük még ízlés szerint.
- A pástétomot halmozzuk a kenyérszeletekre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése