Frances Mayes Napsütötte szakácskönyve alapján készült az alábbi mediterrán vacsoránk. Kitűnő választás ezekre a meleg estékre.
Hozzávalók:
- Édeskömény gumója négybe vágva
- Félbevágott pici paradicsomok
- Egyéb zöldségek amit otthon találunk: cukkini félbevágva vagy padlizsán felszeletelve vagy valamilyen hagyma négybevágva
- Fokhagymagerezdek megtisztítva és héjastól vegyesen
- Extra szűz olívaolaj
- Friss kakukkfű
- Só, bors
- Kevés citromhéj
Elkészítés:
- Egy nagy tálban az olívaolajhoz adjuk a sót, borsot és jól elkeverjük (kézi habverővel a legpraktikusabb), majd az előkészített zöldségeket átforgatjuk benne.
- Egy nagy tepsiben elrendezzük a zöldségeket rátépkedjük a kakukkfüvet és egy pici citromhéjat reszelünk rá.
- 180-200 fokon sütjük és ha úgy látjuk, hogy valamelyik zöldség kész, azt kivesszük (pl. a paradicsomok hamarabb megsülnek, mint az édeskömény).
- Kb. 30-35 percen belül az összes zöldség elkészül. A héjában sült fokhagymagerezdekből, a fokhagymapépet kenyérre is kenhetjük. Mennyei.
Forrás: Kis Detti (Frances Mayes Napsütötte szakácskönyve)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése