- 4 szelet apróra vágott szalonna
- 1 felaprított hagyma
- 1 nagy adag red giant felaprítva
- 1 dl csirke alaplé
- 1/2 ek só
- 1 ek balzsemecet
Elkészítés:
- Egy nagy serpenyőben süssük ropogósra a szalonnát, majd vegyük ki a kockákat. Tegyük félre, de a kisült zsír maradjon a serpenyőben. Kb. 1 ek zsírra lesz szükségünk, a többit távolítsuk el.
- Ebben az egy kanál zsírban süssük meg kb. 5 perc alatt a hagymát. Apránként adjuk hozzá a felaprított red giant leveleket.
- Kevergetve süssük össze a hagymával.
- Miután egy kissé összeesik a red giant, öntsük fel az alaplével, majd sózzuk meg az ételt.
- Tegyünk fedőt az edényre, tekerjük le a legalacsonyabb fokozatra a gázt, és pároljuk egy órán keresztül.
- Vegyük le a tetőt, főzzük el a maradék levet, majd zárjuk el a gázt. Legvégül adjuk hozzá a balzsamecetet, és a lepirított szalonnát.
- Fűszerezzük még, ha szükséges.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése