2013. június 8., szombat

Pak choi sült rizzsel és darálthússal

Hozzávalók:
  • 4 ek Hoision-szósz
  • 2 ek világos szójaszósz
  • 1 ek fehér cukor
  • 1 ek szezámolaj
  • 2 ek olaj
  • 500 g darált hús (sertés)
  • 2 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • 1 ek gyömbér (reszelve)
  • pak choi
  • 500 g főtt jázmin rizs
  • 4 kisebb hagyma
  • korianderlevél/petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:

  1. Egy kisebb tálban keverjük össze a Hoision-szószt, a szójaszószt, a cukrot és a szezámolajat.
  2. Melegítsünk olajat egy wokban vagy egy nagy serpenyőben. Süssük a darálthúst, a fokhagymát,a  gyömbért 2 percig. Hagyjuk, hogy a hús megpiruljon. 
  3. Adjuk a felaprított hagyma felét mindehhez, és süssük további 1 percig. 
  4. Most következik a pak choi és a Hoisin-szószos keverék, majd süssük kevergetve még egy percig. 
  5. Keverjük hozzá a rizst, forgassuk és süssük össze a hússal és a zöldséggel. 
  6. Tálaljuk a maradék hagymával és egy kis korianderlevéllel vagy petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése