- 4 ek Hoision-szósz
- 2 ek világos szójaszósz
- 1 ek fehér cukor
- 1 ek szezámolaj
- 2 ek olaj
- 500 g darált hús (sertés)
- 2 gerezd fokhagyma (aprítva)
- 1 ek gyömbér (reszelve)
- pak choi
- 500 g főtt jázmin rizs
- 4 kisebb hagyma
- korianderlevél/petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
- Egy kisebb tálban keverjük össze a Hoision-szószt, a szójaszószt, a cukrot és a szezámolajat.
- Melegítsünk olajat egy wokban vagy egy nagy serpenyőben. Süssük a darálthúst, a fokhagymát,a gyömbért 2 percig. Hagyjuk, hogy a hús megpiruljon.
- Adjuk a felaprított hagyma felét mindehhez, és süssük további 1 percig.
- Most következik a pak choi és a Hoisin-szószos keverék, majd süssük kevergetve még egy percig.
- Keverjük hozzá a rizst, forgassuk és süssük össze a hússal és a zöldséggel.
- Tálaljuk a maradék hagymával és egy kis korianderlevéllel vagy petrezselyemmel.
Forrás: http://recipes.coles.com.au/recipes/54/pork-pak-choy-fried-rice/ (ford. Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése